Saune se vekovima koriste u cilju relaksacije, opuštanja i poboljšanja zdravlja. Redovnim korišćenjem poboljšava se cirkulacija, pročišćava i podmlađuje koža, smanjuje se podložnost alergijama, iz tela se izbaciju toksične materije i povećava se imunitet.

U sklopu našeg wellness programa, posebno mesto zauzima zasebna prostorija sa saunom i pratećim pogodnostima organizovanim tako da vam pruže maksimalan komfor i omoguće potpun ugođaj. U atmosferi potpune privatnosti, pored saune, na raspolaganju su vam i ležaljke za opuštanje, osvežavajuće piće i zaseban tuš samo za korisnike saune.

Da li ste znali?

Tokom 10 minutne sesije u sauni, otkucaji srca se povećavaju 50-75%. Time se postiže isti metabolički rezultat kao kod fizičkih vežbi. Povećava se protok krvi do ekstremiteta

Saune izazivanju znojenje po površini celoga tela čime se koža i znojne žlezde temeljno pročišćavaju. Koža je najveći organ u telu. 30% neportebnih materija iz tela izbacuje se kroz kožu. Porast telesne temperature, i temperature kože rezultuje u povećanom stvaranju belih krvnih zrnaca i antitela čime se povećava imunitet.

sauna