Funkcionalni fitness je trening za jačanje i izgradnju mišiča a vežbe su dizajnirane da poboljšaju način na koji se krećete tokom svakodnevnih obaveza, Na primer, iskorak je funkcionalna vežba koja je nastala iz svakodnevnih običnih pokreta. Ako ste ikada pokušali da se penjete na neko brdo onda ste morali napraviti iskorak. Uz funkcionalni trening biće vam lakše da obavljate neke svakodnevne obaveze poput hodanja uz stepenice i nošenja namirnica.

Ono po čemu se ovakav način vežbanja izdvaja jeste i to što se vežbe retko kad fokusiraju samo na jedan određeni deo tela već sve vežbe pokreću sve mišiće i to je veoma važno. Tokom ovakvih treninga vi učite kako da za vreme svake vežbe koristite celo telo, ne samo određenu grupu mišića.

Treninzi su obično podeljeni na četiri segmenta, tokom prvog se radi na snazi gornjeg dela tela i rade se vežbe poput sklekova, drugi se fokusira na vučenje tereta, priprema vas na neke svakodnevne aktivnosti, a vežbe koje se rade su veslanje ila udaranje konopcima. Treći segment vas priprema na aktivnosti koje uključuju dizanje teškog tereta, a četvrti se fokusira na racionalne pokrete i poboljšava vašu sposobnost da se okrećete sa jedne strane na drugu. Kombinovanjem vežbi iz ova četiri segmenta vi podjednako radite na mišićima celog tela.

KINESIS CROSS FIT 7.juli 25A

KINESIS CROSS FIT Branka Krsmanovića 12b/4

link za kupovinu sa popustom!

Kinesis Cross Fit